-

Hevosen kuvat © linet: murre & Väritys: Elisa

-

Niemen Gisella

virallinen nimi Niemen Gisella rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, Tamma
syntymäaika 18.07.2009 väri ja merkit Mustankirjava
säkäkorkeus 160cm omistaja Minni (VRL-10337)
rekisterinumero VH13-000-00000 kasvattaja Laura Niemelä FIN,evm
koulutus VaB 125cm 120cm / CIC*** saavutukset ei saavutuksia
18.07.2013 4v, reaaliHoitokirja Hoitaja:

Luonnekuvaus

Hoidettaessa Gisaela on aika pullaponi, sillä tamma nauttii pitkistä ja rauhallisista hoitotuokioista. Joskus Gisella näyttää ihan nukkuvan. Gisella näyttää myös rehellisesti ja selvästi jos se ei pidä jostain, vaikka tälläisiä asioita on todella vähän, ellei tamma halua sitten muuten vain kiukutella. Kavioiden putsauksessa ei ole mitään ongelmaa, ja Gisella nostaakin yleensä jalkansa automaattisesti. Varustaessa tamma ei pullistele tai nostele päätään.
Ratsastaessa Gisaela on herkkä mutta ahkera työntekijä, välillä oikein työmyyrä. Gisella toimii yleensä pienillä avuilla, yrittäen tehdä parhaansa. Kuitenkin joskus tamman kyljet ovat kovat kuin kivet, jolloin apuja saa aluksi käyttää ihan kunnolla, ennen kuin kyljet herkistyvät ja tammasta tulee parempi ratsastaa. Gisella pyrkiikin aika antamaan kaikkensa, joten tamman kanssa on helppoa tehdä vaikka vähän vaativampiakin treenejä. Koulupuolella Gisellasta lähtee liikettä ja taitoa tammassa olisi vaikka korkeammillekkin tasoille. Esteillä Gisella hyppää puhtaasti ja ilmavaralla, mutta pienemmillä esteillä meinaa välillä kaviot olla betonista... Maastossa Gisella toimii yksin ja ryhmässä, ja tamman kanssa sujuu jopa maastoesteet.

Sukutaulu

i. Aberoth Fwb ii. Austitz Hann iii. Goldschmidt Artner Hann
iie. Kahlan Hann
ie. Hildengard Swb iei. Gaertner Hann
iee. Hoch Hildë Holst
e. Niemen Gretchen Fwb ei. Caspar Fwb eii. Christof Fwb
eie. Honrich Walpurga Holst
ee. Grechter Hann eei. Donig Alois Hann
eee. Lademann Gertrude Hann

Sukuselvitys

Aberoth on 167 senttiä korkea, musta FWB ori. Ori on kisannut koulua Vaativa B tasolla ja kerännyt jopa kansainvälistä menestystä. Ori kisasi menestyksekkäästi, kunnes se mursi eräällä kisamatkalla jalkansa. Ori kuntoutui murtumasta, mutta murtuman uusiutumista peläten, oria ei enää haluttu valmentaa, vaan se siirtyi jalostukseen. Orilla on viisi jälkeläistä, joista kolme on aloittanut kisauransa.

Austitz on yleispainotteinen Hannover ori. Ori on hankkinut menestystä niin koulu-, kuin estearenoilta. Austitz kilpaili menestyksekkäästi, kunnes se myytiin uudelle omistajalle jonka kanssa ori ei tullut toimeen. Ori myytiin uudelleen jolloin se pääsi siittolaan jossa se kuoli kaksitoistavuotiaana keuhkokuumeeseen. Ori kerkesi jättää kaksi jälkeläistä.

Hildengard Vihainen pikkutamma, joka kiersi este- ja maastoratoja kuin tykinkuula. Tamma keräsi sijoituksia kuin hullu, mutta eräällä maastoradalla se mursi jalkansa niin pahasti, että sen kilpaura katkesi siihen. Tamma astutettiin mutta se menehtyi varsomisessa tulleisiin komplikaatioihin.


Goldschmidt Artner on kouluratsastuksessa vaikuttava hannover ori.

Jälkeläiset

o/t. varsa 1 s. 00.00.00 (i/e. isä/emä) om. omistaja
o/t. varsa 2 s. 00.00.00 (i/e. isä/emä) om. omistaja

Kilpailukalenteri

Sijoitukset ERJ 2/40 KRJ 3/40 KERJ 0/40 MEJ 1/40 villit 0/40
23.08.2013 - 120cm - Kutsu - 6/50
28.08.2013 - 120cm - Kutsu - 1/30

05.09.2013 - VaB - Kutsu - 1/30
06.09.2013 - VaB - Kutsu - 4/30
09.09.2013 - VaB - Kutsu - 1/30

04.09.2013 - 110cm - Kutsu - 2/58
08.09.2013 - 110cm - Kutsu - 2/58

15.09.2013 - PKK - Kutsu - "Perussiisti värin toteutus. Pientä riitelyä kuitenkin mustan ja valkoisen välillä, valkoiset kohdat osin alivarjostettuja. Read more: http://piirroshepat.proboards.com/index.cgi?action=display&board=tilnayt&thread=144&page=1#ixzz2fYLZcP7Z"

Päiväkirja

11.08.2013

Gisella on saanut nyt olla vain tarhassa ja tutustua paikkoihin ennen kuin kisakausi alkaa kunnolla. Tammaa on ilmoiteltu niin koulu, kuin estekisoihin. Myös kenttää ja maastoesteitä sekä näyttelyitä tullaan tammalla kokeilemaan. Kuitenkin nyt hiljalleen olisi tarkoitus kisailla ja aloitella sijoitusten kerryttäminen. Gisellan kanssa käydää varmaan erilaisissa laatuarvosteluissa aina sitä mukaan, mistä lajista tamma saa tarvittavat sijat kasaan ja mihin laatikseen sillä on parhaimmat mahdollisuudet pärjätä. Tarkoituksena olisi käydä mahdollisimman monessa laatiksessa. Mutta aika näyttää mihin me päästään tamman kanssa.

12.08.2013

Tänään mua ei olisi yhtään huvittanut lähteä tallille. Satoi vettä ja tuuli. Silti mä jaksoin raahautua mopoautoon ja ajelemaan kohti tallia. Tallille äästyänni mieli oli vähä paree. Gisaella oli ulkona, joten kävelin talliin ja tarkistin tamman karsinan. Se oli siivoamatta, joten jätin kamat karsinan eteen ja hain kottarit ja talikon. Käytin kunnolla aikaa karsinan siivoamiseen, ja lopputuloksena karsina oli niin siisti, että en ole nähnyt sitä niin siistinä. Tyhjäsin kärryt lantalaan ja vein tarvikkeet paikoilleen.
Hain Gisellalle heinää ja hain tamman sisään. Koska tarha oli kurainen, vein tamman pesariin ja pesin sen jalat. Siirisin Gisellan äytävälle ja kuivasin tamman jalat. Hain Gisellan harjat ja varusteet ja aloin harjaamaan tammaa. Hoidin tamman todella hyvin ja varustin sen. Käärin tammalle vielä pintelit ja otin kypäräni ja laitoin sen päähäni. Otin vielä raipan ja hanskat matkaani, ja irrotin Gisellan käytävältä. Lähdin taluttamaan tammaa ulos ja vein sen kentälle. Kiristin tamman satulavyön ja laskin jalustimet. Nousin tamman selkään ja kiristin vyön vielä kerran.
Tein Gisellalla vain kevyen koulutreenin. Treenattiin siirtymisiä, voltteja ja väistöjä. Gisella oli ihan super ja tamma liikkui todella hienosti. Lopuksi käytiin vielä vähän maastossa käpsyttelemässä. Tallissa hoidin Gisellan kunnolla pois ja päästin tamman karsinaansa. Vein tamman varusteet pois ja annoin tammalle iltaruuan.

00.00.2000

Text

17.8.2032

Tähän turinoit päivän tapahtumia....

14.12.2056

Tähän turinoit päivän tapahtumia....

17.8.2032

Tähän turinoit päivän tapahtumia....


Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © ? » Sivun alkuun